• ​​​​De Gezinsbond reikt jaarlijks ongeveer 250.000 kortingskaarten uit aan gezinnen met drie of meer kinderen, die lid zijn, waarmee ze van een korting op het openbaar vervoer van de NMBS (op de individuele tickets) kunnen genieten. ​​

    Alle kinderen die in jouw gezin geboren werden tellen mee. Kinderen met een handicap van 66 procent tellen dubbel. Je kan de kortingskaart rechtstreeks aanvragen bij jouw plaatselijke afgevaardigde.  Kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis met een begeleider (tot vier kinderen per begeleider). Meer dan 4 kinderen of niet begeleid: korting van 50 procent. Alleenreizende kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis op vertoon van de Kortingskaart voor grote gezinnen.   Wat heb je voor deze aanvraag nodig? Neem een kijkje daarvoor op de website van de Gezinsbond. 

  • Korting bij NMBS-passen
    De files op de autosnelwegen een halt toe roepen door het openbaar vervoer te stimuleren is één van de permanente aandachtspunten van de Gezinsbond. Om de financiële kost voor gezinnen te beperken, geeft onze organisatie bij aankoop van een Go Pass, Rail Pass (1e of 2e klas) of een Key Card ( 2e klas) bij een plaatselijke afgevaardigde een korting van vijf procent in je online portemonnee. Meer info?


Ga hier op zoek naar jouw plaatselijke afgevaardigde voor Kortingskaarten openbaar vervoer:


CONTACT

Gezinsbond Gewest Oudenaarde

 

Secretariaat

Clement Lemarcq

E:   clement.lemarcq@telenet.be

T:   055/21 49 21

M:  0498/ 44 28 43